Sunday, February 6, 2011

UFC 126 jälkilöylyt

UFC 126 tarjosi tapahtumana koko valikoiman erilaisia tunnetiloja. Mieli vaihteli ärsyttävästä tylsyydestä leuat loksauttavaan hämmästykseen. Kaikenkaikkiaan 126 oli viihdyttävä ja onnistunut iltama, jolla on todennäköisesti myös kauaskantoisia seuraamuksia. Analysoidaanpas tapahtumaa hieman tarkemmin ottelija ottelijalta plussien ja miinusten muodossa:

Plussat (positiivisesti suoriutuneille ottelijoille)
+++ Anderson: hypnoottinen tanssi päättyi kobran iskuun. Näinhän sen olisi aina pitänyt mennä Andersonin matseissa. Loistavaa ajoitusta seurasi loistava tekninen toteutus ja tuloksena pötköttävä vastustaja! Thainyrkkeilyssä yleisesti käytettyä liikettä näkee valitettavan harvoin vapaaottelussa. Syy tähän en minä ainakaan osaa sanoa. Seuraavaksi vastaan: Super-fight GSP:n kanssa tai Shogun vs Bones voittaja. Vyön puolustaminen Okamia vastaan tuntuu jokseenkin turhalta.
++ Jones: Taas oltiin menty jokaisella osa-alueella eteenpäin. Erityisesti mattotyöskentely näytti teknisesti vahvalta ja Bonesin pitkien käsien hyödyntäminen kuristuksien hakemiseen on varmasti oikea valinta, joka kantaa hedelmää myös tulevaisuudessa. Rauhallisuus häkissä ja omaan tekemiseen keskittyminen huokuvat nuorukaisen kovaa itseluottamusta. Seuraavaksi vastaan: Shogun.
++ Mendes: loistavan painijan lyöntipeli kehittyy valtavalla vauhdilla. Mendesin ja Jonesin kaltaiset superatleettiset, painitaustaiset nuorukaiset ovat vapaaottelun tulevaisuus. Mendes ei ole vielä valmis haastamaan Aldoa, mutta vuoden päästä jo on. Seuraavaksi vastaan: Tyson Griffin, mikäli hän tiputtaa huhujen mukaan painoluokkaa.
+ Griffin: tykkäsin Forrestin esityksessä, vaikka Franklinin kanssa täyden ajan möyrysikin. Monipuolista ottelua pystyssä, jatkuvaa aggressiota matossa ja pystypainikin oli kehittynyt selvästi. Robb Wolfin kanssa säädetty ravinto- ja voimailuosasto näyttää myös tuottaneen tulosta, sillä ainakin minun silmään Forrest näytti entistäkin jäntevämmältä. Seuraavaksi vastaan: Thiago Silva vaikuttaisi todennäköisimmältä vastustajalta.
+ Taylor: Mukava nähdä, että Englannin konekiväärikäsi on vihdoin saanut pystypaininsa UFC:ssa riittävälle tasolle. Miehen boksausta on ilo katsoa ja jatkoa odotellaan mielenkiinnolla. Seuraavaksi vastaan: Cerrone vs Taylor kiitos!
+ Kingsbury: Daaaaaaaaamn! Katsoin jo punnituksissa, että Kingsbury (1.95-2,05x muuten vedoissa) tulee viemään Romeron äidin poikaa kuin märkää lapasta. Ja niinhän siinä sitten kävikin. Seuraavaksi vastaan: aika kohdata gatekeeper eli esim Soszynski tai Bonnar.

Miinukset:
-- Bader: henkinen lamaantuminen seurasi Jonesin ensimmäistä kuristusyritystä, eikä Bader päässyt tuon jälkeen enää matsiin mukaan. Romahtanut itseluottamus näkyi typerinä valintoina, joiden takia Bader jäi sitten kasan alimmaiseksi. Takaisin koulunpenkille ja lisää ottelukokemusta gatekeeper-tasoisista vastustajista. Seuraavaksi vastaan: Bonnar
- Ellenberger: rutisti puolijauhoisen pistevoiton hänelle suosiollisesta matchupista. Motivaatiopula saattoi olla kyseessä Fitch-ottelun peruunnuttua, mutta silti suoritus oli pettymys erittäin lahjakkaalta Ellenbergiltä. Seuraavaksi vastaan: Pierce tai Story.
- Torres: liipasinsormi oli kohmeessa, varsinkin kolmannessa erässä. Pari rajua tappiota ovat työntäneet ennen niin viihdyttävän Torresin tiukkojen game planien tielle, mikä tuottaa tulosta, mutta vie samalla valitettavasti ilon ottelujen seuraamisesta. Noh, nyt Miquelilla on pari tikkua taas alla, joten ehkä ensi matsissa nähdään jo entisaikojen ilotulitusta. Seuraavaksi vastaan: Kid?
- Ruediger: "leuka ylös ja kohti uusia pettymyksiä" taitaa olla Gaben motto. Pystyottelu on aivan karmean näköistä huitomista, paini ei riitä UFC-tasolla, eikä fysiikkakaan ole vaaditulla tasolla. Summauksena totean, että Gabea ei nähdä UFC:ssä enää ikinä. Seuraavaksi vastaan: joku intiaani KOTC-tapahtumassa

4 comments:

 1. Se Anderson Silvan etupotku ei ole samanlainen potku kuin thaiboxingin etupotku, suoritustekniikka on erilainen.

  ReplyDelete
 2. Hyvää settiä oli ja Forrest otteli hyvin mutta jos Thiago tulee vastaan niin ukosta tulee hakkelusta

  ReplyDelete
 3. "Se Anderson Silvan etupotku ei ole samanlainen potku kuin thaiboxingin etupotku, suoritustekniikka on erilainen. "
  Hiuksien halkomiseksi menee. Etupotku naamaan on etupotku naamaan oli kyseessä sitten thai-tyylinen työntävä etupotku tai napakampi karate-tyylinen etupotku.
  Forresthan myös niittasi Titolta hammassuojat suusta etupotkulla:
  http://i54.tinypic.com/wiugys.gif

  ReplyDelete
 4. etupotku tyrmäys K1 Max:ssa (4:45)
  http://www.youtube.com/watch?v=QoJhMYbrFcU

  ReplyDelete