Saturday, February 12, 2011

StrikeForce HW turnaus starttaa tänään

StrikeForcen odotettu kahdeksan miehen raskaansarjan turnausta pyörähtää vihdoin tänään käyntiin. Useaan eri tapahtumaan jakautuvan turnauksen yksityiskohdat ovat paljolti hämärän peitossa, mutta ei anneta  sen häiritä, vaan keskitytään otteluihin.
Turnauksen kaavio näyttää tältä:

Jostakin käsittämättömästä syystä kaavion puoliskot on laadittu niin, että kovimmat jannut ovat toisella puolella ja paistiosasto toisella puolella. Kaupallisessa mielessä  tässä ei ole  ainakaan mitään järkeä, sillä todennäköisesti kaaviossa ylempänä olevan puoliskon semi-finaalista tulee turnauksen kohokohta ja urheilullinen finaali. Tämän jälkeen finaali on vain "sloppy seconds".
Kaavion perusteella rankkaisin turnauksen osallistujat voiton suhteen seuraavasti:
1. Overeem
2. Fedor
3. Arlovski
4. Werdum
5. Silva
6. Barnett
7. Kharitonov
8. Rogers

Rankingia jos lyhyesti perustelee, niin pidän todennäköisimpinä finaalipareina otteluita Overeem-Arlovski ja Fedor-Arlovski idioottimaisesta kaaviosta johtuen.

Lyhyet kommentit ottelijoista:

1. Overeem: tyylillisesti paha vastustaja kaikille muille turnauksen osallistujille. Tuhoisa pystyosaaminen, rankka fysiikka ja riittävä vääntötaito.
2. Fedor: ikä ja ehkä myös motivaatiopula on jo syönyt venäläisen parhaan terän, mutta kyllä sieltä syömähammasta vielä löytyy. Lisäksi voi olla, että voittamattomuuden mystisen suojan kadottua Werdum-tappion myötä vastustajatkin tulevat entistä itsevarmempina Fedjaa vastaan. Turnauksen kannalta on myös oleellista huomioida sedän lasiset kädet: mikä on todennäköisyys, että ne kestää kolme matsia putkeen?
3. Arlovski: kaavion asettelusta johtuen Andreilla on mielestäni kohtalaisen hyvä tsänssi päästä finaaliin asti. Ukkeli on hionut kuntoa mm. Jon Jonesin kanssa ja viimeksi leukakin näytti kestävän Silvan pommeja. 
4. Werdum: maailman parhaisiin grapplereihin lukeutuva Werdum  tekee edelleen tyhmiä virheitä pystyssä ja kun kahteen ensimmäiseen matsiin todennäköisimmät vastustajat ovat Fedor ja Overeem, on selvää, että Werdumin mahdollisuudet koko turnauksen voittoon asti ovat aika pienet.Tämä siitä huolimatta, että hän on voittanut molemmat ed. mainitut herrat.
5. Silva: Tasaisen hyvä jokaisella osa-alueella, mutta erinomainen ei missään. Keskinkertaisuus on Silvan ongelma, kun häntä matsaa muita ukkoja vastaan. 
6. Barnett: kovin on väsyneitä olleet Babyfacen otteet viime vuosina. Hajanaisia matseja siellä täällä ilman varsinaista "suunnitelmaa" uran elvyttämiseksi. Josh on aina ollut hieman laiska harjoittelija ja muiden huippujen kanssa harjoittelu ei ole oikein maistunut, joten hiljaiselo ei ole varmasti tehnyt hyvää fysiikalle.
7. Kharitonov: Sergeri on kova jätkä, mutta taidot ovat aivan liian yksipuoliset tähän porukkaan. Lisäksi ukon paras puoli eli boksaus ei ole enää entisellä tasolla. Viime aikaisia matseja ja sparrimateriaali kun katsoo niin samat ongelmat toistuvat: nopeus on mennyt ja turhia koppeja satelee kuulaan.
8. Rogers: Ei riitä millään osa-alueella oikeastaan kenellekään.

3 comments:

 1. Aika looginenhan tuo kaavio on kaikilta puolin. Matsit käy järkeen huomioon ottaen edelliset ottelut, voitot ja tappiot. Näin myös saadaan todennäköisimmin ottelupari Fedor vs Overeem tai Werdum rematch aikaiseksi, jotka ovat isoimpia matseja joita Strikeforce pystyy tällä hetkellä järjestämään.

  Hienoa, että Strikeforcekin alkaa saada jalansijaa MMA maailmassa ja toivottavasti suosia vain senkun kasvaa. Itse olen niin lopen kyllästynyt joihinkin asioihin UFC:ssä ja Dana fucking Whitessä, vaikka kyllähän UFC vielä on selkeä nro 1.

  ReplyDelete
 2. StrikeForcelle toivon kaikkea hyvää, mutta kuten tuossa kirjoituksessa toin esille, ei turnauksen kaavio mieleinen. Osasyynä kaavioon voi olla, että Coker pelkää M-1:n toistuvia, typeriä uusintaneuvotteluja ja haluaa tuon takia mahdollisen Overeem vs Fedor matsin toteutuvan jo semeissä.

  ReplyDelete
 3. Hyvää asiallista tekstiä pakko sanoa. Itse uskon Barnettin matto osaamisen riittävän oman lohkonsa voittoon, mutta finaaleissa ei jakoa toisen lohkon ketään vastustajaa vastaan. Fedor/Overeem voittoon!

  ReplyDelete