Friday, May 7, 2010

UFC 113 ennakkokatsaus

UFC 113: Machida vs Shogun
Aika ja paikka: 8.5.2010 Bell Centre, Montreal, Kanada.

Blogistin siviilielämän kiireiden vuoksi on tämän kertainen UFC katsaus tavallista suppeampi. Lisäksi Cage 13 on viikonloppuna, joten suurin huomio kiinnittyy Vantaalle.

Pääkortti:
Lyoto Machida (16-0) vs. Mauricio "Shogun" Rua (18-4): Välittömän rematchin viimekertaisen fiasko-tuomion jälkeen saanut Shogun yrittää toisen kerran riistää vyötä karatemies Machidalta. Shogunin leiri oli viimeksi tehnyt kotiläksynsä ja laatinut erinomaisen pelisuunnitelman Machidan kaatamiseksi. Suunnitelmaan kuului mm. Machida suorian lyöntien blokkaaminen pitämällä kädet korkeassa muay thai tyylisessä suojauksessa ja kontraaminen alapotkuilla. Taktiikka toimi hyvin, sillä kolmannen erän jälkeen Machida oli jo väsynyt ja liikkui tavallista heikommin.
Machida luottaa suoriin lyönteihin, vartaloon kohdistuviin polvipotkuihin ja kamppeihin. Kaiken tämän mahdollistaa herran loistava ajoitus ja epätavallinen rytmi. Shogun on puolestaan enemmän perinteisen muay thai ottelija tyyliltään: muurimainen suojaus, terävät potkut ja iskujen kohdistaminen koko pää-vartalo-alavartalo osastolle kohdetta jatkuvasti vaihtaen.
Ottelunkulku: Edellisestä kohtaamisesta on vain puolisen vuotta aikaa, joten kovin dramaattista muutosta ei liene syytä odottaa ottelijoiden taitotason ja edes ottelutaktiikan suhteen. Machida hajotti kätensä aika pahasti viime ottelussa. Käsivammojen parantuminen kestää usein harmittavan pitkään, joten voi olla että Machida ei terävimmillään. Shogun taasen on, ainakin raporttien mukaan, saanut lyhyen loman jälkeen harjoiteltua terveenä ja täysipainoisesti tätä ottelua varten. Itse pidän edelleen Shogunia parempana ja monipuolisempana ottelijana ja siksipä uskon, että Shogun voittaa tämän(kin) titteliottulun. Tällä kertaa tyrmäyksellä. Shogun by TKO strikes R3.

Josh Koscheck (14-4) vs. Paul Daley (23-8-2): Tiimien välinen sota AKA versus Rough House saa jatkoa tämän hienon match-upin myötä. Hardyn ja Swickin välinen kamppailu aloitti viihdyttävän suunsoiton leirien välillä ja tämän matsin myötä tuo v*ttuilu on leimahtanut ilmiliekkeihin. Molemmilla on nyt hyvä syke päällä ja voitto tästä ottelusta tarkoittaa titteliotteluun pääsyä sekä uran taloudellisen näkökulman kannalta merkittävää TUF-valmentajan positiota.
Ottelunkulku: huippuluokan painitaustan omaava Kos on ihastunut viime aikoina vähän liikaakin omaan lyöntipeliinsä jättäen painimisen lähes tyystin. Tämä valinta on toiminut hyvin keskinkertaisia lyöjiä vastaan, mutta kostautunut mm. Paulo Thiagoa vastaan. Viimeksi Johnsonia vastaan Kos otti muutaman pahan pommin kuulaansa, mikä osoitti että edelleen puolustuksessa on parantamisen varaa. Puheiden mukaan Kos aikoo otella pystyssä Daleykin vastaa. Tuo kuulostaa todella huonolta ajatukselta, sillä Daley on luultavasti sarjan paras pystyottelija. Äijän vasen koukku iskee kuin 10 kilon leka ja muutenkin pystyottelu on sekä teknisesti hienoa että brutaalin toimivaa. Daleylla on Mike Tysonmainen ruumiinrakenne ja ottelutyyli, mistä kertoo myös lähes 80 prosentin tyrmäystarkkuus. Toivottavasti tämä ei mene väkisinmakaamiseksi, vaan äijät lyövät reippaasti roskat silmistä, tapahtui se sitten pystyssä tai matossa. Daley by KO R2.

Jeremy Stephens (16-5) vs. Sam Stout (15-5-1): Bravo Joe Silva!
Näitä match uppeja enemmän. Stout kehittynyt kovasti viime aikoina ja näytti erittäin hienolta viimeksi Lauzonia vastaan. Stephens ottelee aina raivosykkeellä ja pistää jokaiseen iskuun koko latingin. Stoutilla on graniittileuka ja ukkelin pystypeli on laadukkaampaa kuin Stephensin, joten Stout by UD.

Kevin "Kimbo Slice" Ferguson (4-1) vs. Matt Mitrione (1-0): Taitotasoltaan matsi kuuluisi Fight Night-tapahtumien undercardille, mutta Kimbo myy ja se on fakta. Mitrione on vahva möllykkä, mutta eihän tuo paisti riitä Kimbolle millään osa-alueella. Kimbo by dun datta eli KO R1.

Alan Belcher (15-6) vs. Patrick Cote (13-5): Bravo pt. II Joe Silva!
Cote tekee paluuta titteliottelussa tapahtuneen vakavan polvivamman jälkeen. Häkkiruostetta on varmasti kertynyt vuoden tauolla jonkun verran, joten aika kovaan paikkaan herra joutuu kohdatessaan heti Belcherin. Belcher näytti viimeksi Gouveia vastaan loistavalta pilkkoessaan brassin pystyssä kilon paloiksi. Belcherin suoritustaso on aikaisemmin heitellyt vähän turhan paljon, mutta viime aikoina ukolla on ollut ammattimaisempi ote otteluihin valmistumisessa. Molemmilla on todella kovat päät, joten vaikka pommeja osuisi niin voi olla että tämä menee täyden ajan. Belcher by UD

Prelit:
Joe Doerksen (44-12) vs. Tom Lawlor (6-2)
Jonathan Goulet (22-10) vs. Marcus Davis (16-6)
Yoshiyuki Yoshida (11-4) vs. Mike Guymon (11-3-1)
Tim Hague (10-3) vs. Joey Beltran (11-3)
T.J. Grant (15-3) vs. Johny Hendricks (7-0)
Jason MacDonald (24-13) vs. John Salter (4-1)

Harvinaisen heikkotasoisten prelien tähdeksi nousee TJ Grant vs Johny Hendricks. Molemmat on loistavia grapplereita ja pystyssäkin ruutia löytyy, varsinkin Hendricksiltä.

1 comment:

  1. Onpa muuten kehno fightcardi tällä kertaa. Tuo päämatsikin....no joihinkin tuo Machidan tyyli puree ja moniin taas ei.

    ReplyDelete