Monday, December 6, 2010

UFC 124: GSP vs Koscheck


Pääkortti:
Georges St-Pierre (20-2) vs. Josh Koscheck (15-4): Kotipoika GSP joutuu tiukkaan paikkaan kotilyleisön edessä, kun inhokki Koscheck haastaa mestarin uransa ensimmäisessä titteliottelussa. Herrojen edellinen kohtaaminen on varmasti vielä monen MMA-fanin muistissa, vaikka ottelusta jo kulunut 3,5 vuotta. Kyllä se aika rientää. Ottelusta on siis kauan aikaa ja paljon ehtinyt tapahtua sekä ottelijoiden kehityksessä että heidän urillaan. GSP on jatkanut voitokasta menoaan ja voittanut kuusi ottelua Koscheck-matsin jälkeen. Koscheck on myöskin otellut menestykkäästi, mutta pari kertaa on tullut takkiinkin. Thiago Alvesia vastaan Koscheck vaikutti kovin aseettomalta kaksi vuotta sitten ja 2009 vuoden alussa Koscheck koki yllätyksellisen tyrmäystappion Paolo Thiagon käsissä. Vimeiset kolme matsia (Trigg, Johnson, Daley) Koscheck on hoitanut kuitenkin tyylipuhtaasti ja dominoivaan tyyliin, minkä vuoksi tässä tilanteessa nyt ollaankin. Ottelijoiden työkalupakit ovat parantuneet myös sitten viime kohtaamisen. GSP:n alasviennit ovat entistä monipuolisempia ja top kontrolli matossa vieläkin tiukempaa. Koscheckin pystyosaaminen on parantunut todella paljon ja varsinkin miehen oikean käden moukari on murhaava, kuten monella muullakin fyysisesti voimakkaalla painijalla.
Ottelunkulku: Jotenkin on semmoinen fiilis, että tällä kertaa GSP ei pysty niittaamaan pistevoittoa pelkkiin alasvienteihin ja top kontrolliin nojaten. Koscheck on varmasti valmis painipuolella ja GSP:n eniten käyttämiin alasvienteihin (mm. knee tap) on kontraukset mietittynä. Koscheck on räjähtävä atleetti ja raskaskätinen painija, joten hän on jo siltä pohjalta mielenkiintoinen haastaja GSP:n voittokululle.  Tapahtuman viihdearvon kannalta olisi erinomaista, jos Koscheck onnistuisi lyömään GSP:n unten maille ja huudattamaan Montrealin yleisöä vielä post-fight vittuilulla. Itse kuitenkin uskon, että GSP:n lyöntipeli on tarkempaa ja teknisempää kuin häkin reunoja kauhovalla Koscheckillä ja tämän edun turvin kanukki nakuttaa teräviä osumia parin erän ajan. Kolmannessa erässä Koscheck on jo valmista lihaa ja GSP viimeistelee homman hankkimalla dominoivan position matossa ja takomalla TKO voiton. GSP by TKO strikes R3.

Stefan Struve (20-4) vs. Sean McCorkle (10-0): Viidettä metriä miestä on häkissä tässä jättiläisten kohtaamisessa. McCorkle otti UFC-debyytissään naurettavan helpon lukotusvoiton entisestä K1-suuruudesta Mark Huntista, joka näytti heränneen hotellin buffetista vartti ennen matsia. Tällä kertaa on eri meininki. Pitkänhuiskea hollantilainen Struve vetää nykyään jo aika hyvin pystyssä ja lisäksi nuorukainen kehittyy messevää vauhtia. McCorkle on hyvinkin viihdyttävä kaveri, mutta taitotaso ei oikeasti riitä edes näitä b-luokan UFC hevareita vastaan. Struve by KO R1.

Jim Miller (18-2) vs. Charles Oliveira (14-0): UFC LW divarin aliarvostetuimpiin työmyyriin lukeutuva Jim Miller saa meikäläisen kannatuksen. New Jerseyn työläispoika ei turhia mussuta tai värjää tukkaa, mutta tappelee oikein miehekkäästi. Uran ainoat tappiot ovat tulleet vuonna 2006 Frankie Edgarille ja vuonna 2009 Gray Maynardille, joten huonoille pienempi Miller ei ole hävinnyt. Viimeiseen kahteen Miller on lyönyt kovat tekijät Mark Bocekissa ja Gleison Tibaussa. Oliveira otteli viimeksi toisessa UFC-ottelussaan ja nappasi komean lopetuksen Escuderosta. Hyvä suoritus Oliveiralta, mutta Escudero missasi jo punnituksessa painorajan ja näytti muutenkin todella vaisulta verrattuna herran aikaisempiin esityksiin. Miller vetää erittäin hyvin sekä pystyssä että matossa, kun taas Oliveiran pystyosaamisessa, erityisesti nyrkkeilyssä, on mielestäni vielä isoja aukkoja. Oliveira on laatu nousukas, mutta brassi on todennäköisesti liian pieni 155-sarjaan. Miller vie matsin vahvalla fysiikalla ja paremmalla boksauksella. Miller by UD

Joe Stevenson (31-11) vs. Mac Danzig (19-8-1): Joe Daddy se jaksaa heilua ja suorittaa epätasaisesti. Parhaimmillaan Stevenson on erinomainen painijyrä, jolla on lisäksi pystyssä hyvä liike ja matossa tiukka giljotiini. Näiden avujen avulla mies on onnistunut lyömään kovia jannuja kuten Nate Diaz, Kurt Pellegrino ja Gleison Tibau. Huonoille ottelijoille Stevenson ei ole hävinnyt, mutta välillä otteissa on ollut toivomisen varaa, kuten esimerkiksi matsissa Floriania vastaan. Kenflo tuhosi Stevensonin neljässä minuutissa. Stevenson tulee matsiin tappio Sotoripoulokselle alla, mutta tällä kertaa on semipaistia tarjolla. Mac Danzig on rasittava viisastelija, joka on suurista puheistaan huolimatta 1-4 UFC:ssa viimeiseen viiteen. Danzig on liian pieni 155-sarjaan, eikä miehelle ole paikkaa divarissa UFC/WEC yhdistymisen jälkeisellä ajalla. Stevenson lähettää Danzigin ulos organisaatiosta viimeistään toisessa erässä. Stevenson by arm triangle R2.

Thiago Alves (17-7) vs. John Howard (14-4): Pitkältä tauolta Fitch-otteluun tullut Alves näytti tuolloin vielä keskentekoiselta, mutta nyt on varmasti eri ääni kellossa. Alves on palkannut Mike Dolcen huolehtimaan painonvedosta ja ravintopuolesta, joten tällä kertaa mittari värähtää todennäköisesti oikeaan kohtaan. Thaikkutaustainen lihaskimppu Alves on parhaillaan muita pystyottelijoita vastaan, eikä hän ole kertaakaan vielä hävinnyt pystyssä UFC-urallaan. John Howard on kova strikeri myös, mutta voitot ovat tulleet huomattavasti helpompia jannuja vastaan. Howard otteli hyvin viimeksi Ellenbergeriä vastaan, mutta kyllä nyt tulee toinen tappio putkeen. Alves by KO R2.

Prelit:
Dustin Hazelett (12-6) vs. Mark Bocek (8-3): Vakavista polvivammoista kärsinyt Hazelett on näyttänyt surkealta viimeisimmissä matseissaan 170-sarjassa, joten lukotusässä yrittää herättää henkiin uransa sarjaa alempana. Eipä onnistu tuokaan ainakaan tässä matsissa, sillä Bocek on erinomainen mattomies, kaksikosta parempi painija ja pystyssäkin kanukin nyrkkeily on valovuosia Hazelettin käsien ojentelemista edellä. Bocek by TKO strikes R2.

Rafael Natal (12-3) vs. Jesse Bongfeldt (21-7): Ei kuuluisi PPV eventtiin.

Matt Riddle (5-1) vs. Sean Pierson (10-4): Ei kuuluisi PPV eventtiin.

Dan Miller (12-4) vs. Joe Doerksen (46-13): Molemmat ukot ovat erinomaisia vääntäjiä, joten matsissa voi tulla yllättävänkin kova ja tekninen grappling näytös. 

Ricardo Almeida (12-4) vs. T.J. Grant (16-4): Samat sanat tähän. Kaksi huippuluokan vääntömiestä kyseessä, joten toivotaan matto-ottelua sloppy kickboxingin sijaan.

John Makdessi (7-0) vs. Pat Audinwood (9-1-1): Audinwood joutui viimeksi Tavaresin yliajamaksi, mutta nyt kevyempää kaliiberia vastassa. Audinwood by TKO strikes R1. 

No comments:

Post a Comment