Monday, March 29, 2010

UFC FIGHT NIGHT 21 Ennakkokatsaus


31.3.2010. Bojangles Coliseum, North Carolina.

Nimekkään pääottelun lisäksi tämän kertainen Fight Night tarjoaa muutaman tyylillisesti herkullisen match-upin sekä Suomi-Lucion toisen UFC-matsin.

Pääkortti
Kenny Florian (12-4) vs. Takanori Gomi (31-5): Hieno match-uppi kahden huippuluokan 70 kiloisen välillä.

BJ:lle tittelissä koetun tappion jälkeen Florian palasi viimeksi jälleen voittojen tielle kuristaessaan Clay Guidan RNC:lla toisessa erässä. Florian hallitsi ottelua kokoajan ja näytti taas parhaita puoliaan eli hyvää liikkumista ja lyömistä pystyssä sekä tehokasta vääntämistä matossa.

Jo kauan varjojen mailla vaeltanut painoluokan entinen supertähti Gomi yrittää saada uransa uuteen flyyttiin vaihtamalla japanin promootiot UFC:hen.  The Fireball Kidin harjoitusmotivaatio on ollut hukassa pitkään ja se on näkynyt miehen naaman lisäksi myös otteluissa. Gomi on viimeiseen neljään 2-2. Viimeisin koitos on viime vuoden lokakuulta, jolloin japanilainen voitti niukasti B-luokan jenkin Tony Herveyn (11-7).

Ottelunkulku: mikäli viime matsien Gomi ilmestyy Octagoniin, on Florianilla edessä kevyehkö iltapuhde. Mutta jos 
Gomi on saanut jonkunlaista ryhtiä tekemiseensä ja häkissä nähdään edes osa siitä sprawl&brawl voimalyöjästä, joka niittasi jengiä kuin viljaa Pridessä, voi tästä kehkeytyä hyvinkin viihdyttävä ottelu. Moni asia (häkki, kyynärpäät, aikaero jne) on kuitenkin Gomia vastaan ja kun ottaa huomioon japanilaisten viime aikaisen heikon menestyksen pohjois-amerikan promootioissa, on päivänselvää, että Florian on kohtalaisen suuri suosikki ottelun voittajaksi. Florian by RNC R2.

Roy Nelson (14-4) vs. Stefan Struve (19-3): Top controlilla ottelunsa voittava ihrapallo Nelson saa vihdoin vastaansa tyypin, joka on kotonaan sekä pystyssä että matossa. 

Hollannin nuori Struve on esittänyt jatkuvasti parantuvia otteita. Viimeksi Struve otteli kovan pystytaistelun Paul Buentellon kanssa. Vaikka pitkänhuiskea Skyscraper ottelussa tipahtikin, pystyi hän kuitenkin puristamaan työvoiton vastustajaansa paremman kestävyyden turvin. Struven pystyosaaminen on parantunut mukavaa tahtia ja matossa äijän pitkät jalat taipuvat vilkkaasti triangeliin kuten toissakerralla taas nähtiin Gormleyta vastaan.

Roy Nelsonin maha taitaa olla tunnetumpi kuin ukko itse. Nelson on läski, eikä näytä yhtään urheilijalta, mutta painitaitoja ja varsinkaan hänen top controlia ei auta morkata. Nelson levittää massansa tiukasti vastustajan päälle ja työskentelee systemaattisesti kohti joko TKO keskeytystä lyönneistä tai lukkolopetusta.

Ottelunkulku: Vaikka Nelson viimeksi voittikin TUF-finaalissa painavan takasuoran ansiosta, en usko, että herra haluaa kovin kauaa Struven kanssa seisoskella. Tässä mennään luultavasti mattoon ja ylös ja takaisin mattoon. Mitä pidemmälle ottelu menee, sitä enemmän se suosii mielestäni Struvea, joka on osoittanut kestävänsä hyvin pitkätkin taistot. En jaksa uskoa, että Nelson hirveästi kehittyy ottelijana, joten toivon, että nuori eurooppalainen voittaa ja etenee pikkuhiljaa kohti suurempia matseja. Struve by UD.

Nate Quarry (12-3) vs. Jorge Rivera (17-7): kokeneet veteraanit kohtaavat matsissa, joka on main cardilla odotetun viihdearvon takia. Molemmat tykkäävät lyödä pystyssä, mutta Quarryn Team Questin perua oleva laadukas clinch-paini ratkaisee ottelun. Quarry lyö helvetin lujaa päältä matossa, eikä Riveran mattopeli ole vaadittavalla tasolla. Quarry by TKO strikes R2.

Ross Pearson (10-3) vs. Dennis Siver (15-6): Erittäin hieno match-uppi kahden todella hyvän euro-strikerin välillä. Pearson esitti mahtavaa muay thai iskemistä TUF-finaalin jälkeisessä varsinaisessa UFC-debyytissaan Aaron Rileyä vastaan. Oikein hyvältä näytti viimeksi myös Siver. Saksalainen tykitti takakiertopotkulla osaavaa Paul Kellyä maksaan niin, että kotikatsomoissakin sattui kylkeen. Molemmat osaavat asiansa myös matossa, mutta Pearsonin tiukempi boksaus ratkaisee pelin britin eduksi. Pearson by UD.

Prelit:
Andre Winner (10-3-1) vs. Rafaello Oliveira (10-2): viihdyttävää väkivaltaa luvassa. Andre Winner on oikein lupaava nuori Rough Housen britti-iskijä, joka mittaa tasonsa Tractor Olivieraa vastaan. Winner on liian nopea jäykälle brassille. Winner by TKO strikes R1.

Jacob Volkmann (9-2) vs. Ronys Torres (18-2): Laadukasta grapplingia luvassa. Torres otteli hienosti UFC-debyytissaan Melvin Guillardia vastaan ja näytti niukasta tappiosta huolimatta, että tekijämiehestä on kyse. Volkmann otteli pari matsia 170-paunaisissa ja oli lähellä kuristaa kovan Paulo Thiagon pihalle. Pistetappio Thiagolle ja kuristustappio Kampmannille varmisti Volkmannin pudotuksen sarjaa alemmas. Molemmat ovat erinomaisia painijoita ja mattotaitureita, joten eiköhän tämä viihdytä ainakin pyjamaniiloja. Torres by UD.

Rob Emerson (9-8) vs. Nik Lentz (17-3-2): tiukka matsi, mutta Minnesotan Lentz on mielestäni parempi painija. Lentz by UD.

Caol Uno (25-12-5) vs. Gleison Tibau (20-6): Tibau on helvetin tylsä ja voittaa tämänkin matsin helvetin tylsällä LnP:llä. Tibau by UD

Lucio Linhares (13-5) vs. Yushin Okami (23-5): tyylillisesti mielenkiintoinen matsi, jossa toivotaan ja odotetaan viimekertaista terävempiä otteita vähintään puoleksi Suomea edustavalta Luciolta. Mielestäni Lucio otteli oikein hyvin UFC-debyytissaan, mistä osoituksena mm. Palharesin nappaaminen tiukkaan triangeliin. Japsi Okamilla on erinomainen sub-puolustus matossa ja sen on saanut kokea UFC:ssa mm. Dean Lister sekä ADCC:ssa Demian Maia. Pystyssä puntit taitaa mennä aikalailla tasan, paitsi clinchissä luulen, että fyysisesti vahvempi Okami voi olla vahvoilla. Viimeksi Lusi grapplas, nyt on aika täräyttää taas Big Berthalla. Linhares by KO R2.

Gerald Harris (14-2) vs. Mario Miranda (11-0): Harris on loistava painija, mutta voittamaton Mirandakin on kova jannu, jonka voittotililtä löytyy mm. Rick Storyn nimi. Harris by UD.

Charlie Brenneman (11-1) vs. Jason High (9-2): Millerin veljesten treenikaveri Brennemania on kehuttu toistuvasti, joten eiköhän kyseessä oleva pystyvä debytantti. Jason High on kohdannut urallaan jo tunnettuja ottelijoita pärjäten heitä vastaan kohtalaisen hyvin. Uran suurin voitto on Dreamissa oteltu pistevoitto BJJ-ässä Andre Galvaosta. Brenneman by RNC.

No comments:

Post a Comment